Cibulový prášek je použitelný k dochucení, do polévek, omáček a na pomazánky.
Je vítaným pomocníkem ve studené i teplé kuchyni.
Cibulový prášek je sušená, mletá cibulka, která...
Toto tmavě červené koření si oblíbili i ve zbytku světa a tvoří nezanedbatelnou součást mnohých světových kuchyní. Vůně papriky je výrazná s tóny ovoce.
Bříza má v lidové kultuře pevné místo. Stejně tak jako v bylinkářství. Přispívá k normální funkci močových cest a pročištění. Březové listí můžete použít k přípravě nálevu nebo...
Petrklíč obsahuje mnoho cenných látek, především saponinů (například kyseliny primulové) a silice, které dávají květům nasládlou medovou vůni. Prvosenka dále obsahuje prospěšné...
Přesličku doporučujeme připravovat jako čaj. Je vhodná také na sedací koupele a obklady. Přispívá k normální funkci močové soustavy, kostí a kloubů a stavu pokožky. Přispívá k...
Jemně sladký odvar z květu heřmánku má mnohostranné využití.
Používá se k přípravě čajů, do koupelí nebo k inhalacím.
Heřmánkový čaj si můžete vychutnat i s medem a...
Zlatobýl obecný (též celík zlatobýl) zná většina lidí jako v přírodě volně rostoucí rostlinu se žlutými květy. Jen málokdo ale ví, že je to také velmi oblíbená bylina, kterou...
Sušený pýr je vhodný pro přípravu čaje. 2 lžičky zalijte 250 ml studené vody, přiveďte k varu a vařte cca 5-10 minut. Potom sceďte a užívejte několikrát denně.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací