Celá semena hořčice se používají při konzervaci zeleniny, okurek, zelí, červené řepy či hub v kyselém nálevu.
Po rozdrcení semínek se uvolní výrazná chuť a ostré aroma....
Nové koření má aromatickou vůni a lehce ostrou chuť.
Hodí se k přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí...
Barevný pepř je lahodné koření, ze kterého se dá připravit výtečná omáčka na těstoviny.Je určen pravým labužníkům. Dokonale vyvážený poměr jednotlivých druhů pepře podtrhne...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko.
Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Možno použít na kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých...
Hořčice černá celá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)Historie a současnost:...
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Špetka hnědého prášku navoní čokoládové nápoje i kávu a výborná je i na jehněčím.
Směs sušené zeleniny má všestranné použití v kuchyni.
Hodí se na polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací