Lískový ořech je plodem lísky a obsahuje mnoho cenných živiny. Ty můžeme plně využít, když sáhneme po BIO produkci, která je zárukou dobré kvality pěstování s ohledem na životní...
Jedlá houba s všestranným použitím. Hodí se do polévek i omáček a výborná je též nakládaná či podušená s masem. Před použitím doporučujeme namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka.
Tymián je velmi zdraví prospěšná bylina a dá se používat nejen jako koření k dochucení našich jídel, ale také jako léčivý čaj, přísada do koupele, bylinný polštářek, tinktura,...
Datle jsou bohatým a významným zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B.Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.Jedná se o tmavě hnědé oválné...
Výborně chutná v zeleninových salátech, polévkách, omáčkách i masových pokrmech. Kromě toho se hodí do rýžových jídel a podtrhne chuť kuřete, ryb a darů moře. Citronová tráva se...
Jitrocel si získal mnoho lidových názvů. Myší ouško, psí jazyk, hojíček nebo svalník - tak se říká trvalce s dlouhými, zespod žilnatými listy, které vyrůstají v růžicích.
Bříza má v lidové kultuře pevné místo. Stejně tak jako v bylinkářství. Přispívá k normální funkci močových cest a pročištění. Březové listí můžete použít k přípravě nálevu nebo...
Kopřivový čaj má přírodní chuť. Je příjemný, bez svíravosti, hořkosti nebo výraznějších travnatých tónů. Prostě čistý. Nálev má žlutou až nahnědlou barvu.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací